International Day of Languages 2012

Totul a pornit din dorinţa de a ne alinia la activităţile care au loc la nivel european în alte antene AEGEE, nu neapărat ca sa fim ,,la modă”, ci ca să creştem împreună, în cazul acesta să ne dezvoltăm abilităţile de comunicare, dar şi să oferim această oportunitate tuturor celor care sunt interesaţi.
Am anunţat tot oraşul că UPG Ploiesti va găzdui o serie de lecţii interactive despre limbi de circulaţie europeană pe Facebook şi prin afişe. Cu toţii eram încântaţi, doar era prima ediţie a acestui eveniment în cadrul AEGEE Ploiesti.
Ca să dau informaţii corecte, trebuie să spun că European Day of Languages işi are ziua oficială pe data de 26 septembrie, dar pentru ca participanţii să poată veni şi UPG Ploiesti să ne poată găzdui, am amânat-o până pe 29 septembrie 2012, într-o zi de sâmbată. Obiectivele au fost informarea despre diversitatea limbilor mai mult sau mai puţin cunoscute şi impulsionarea tinerilor de a începe să înveţe o limbă care le place.
Italiana, germana şi dialectele limbii române. Şi coreeana era în plan, dar a intervenit o mică problemă, aşa că ne-am putut concentra pe ce are Europa de oferit din punct de vedere lingvistic. Interacţiunea dintre tineri deschişi si curioşi a caracterizat momentele. Eva Miriam Bujanovschi ne-a încântat cu multe tipsuri despre cum să te descurci cu baza limbii italiene, Alina Cruceriu ne-a atras atenţia asupra tendinţei de dispariţie a dialectelor propriei noastre limbi, iar Andreea Maria Ionescu, deşi nu este membru AEGEE, a participat cu o foarte mare plăcere, care a fost evidentă pe parcursul lecţiei ei de limba germană. Eu am organizat evenimentul şi mi-a facut o deosebită placere să experimentez debordantul spirit AEGEEan. Către o a doua ediţie şi mai reuşită!

Laura Petrescu

Ziua Internationala a Limbilor Straine
Ziua Internationala a Limbilor Straine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s