Fall Agora Struga by AEGEE – Skopje

Agora Struga

Agora – loc de intalnire

Agora? Cum, ce, unde?

Cam acestea ar fi intrebarile unui “neinitiat” in tainele AEGEE. Sincera sa fiu, nici eu nu stiu prea multe inca!

Prima data am auzit acest termen pe buzele dragei mele prietene (responsabila si de prezenta mea in randul aejistilor) Olimpia. Agora in sus, Agora in jos. Agora in toate colturile Europei, sute, chiar o mie de oameni, noapte europeana, petreceri, alegeri, CD. Mai usor, Olimpia. Insa entuziasmul ei m-a convins. Iata-ma acum in fata ta, cititorule, incercand sa iti dau cateva informatii pre-Agora. In cadrul Summer University-ului la care am participat in vara, European Master of Beer, echipa mea a avut de prezentat Agora, acest concept vag si misterios pentru mine. Am primit un booklet, informatii stanga, dreapta, mai mult de la membrii mai vechi, foi de flipchart, marker si gata prezentarea! Dintr-o masa amorfa informatia s-a sintetizat in cateva idei.

Asadar, pana acum am inteles ca Agora este in primul rand cea mai importanta adunare din cadrul AEGEE, adunarea generala a membrilor. In Agora for Dummies (desigur :)) ) ea este asemanata unui miting din cadrul unei companii in care toti actionarii prezinta ce s-a intamplat in ultimul an si aleg directii, proiecte si oameni noi ce vor conduce prea-iubita companie catre succes anul ce va urma.

In principiu, Agora este un forum unde opiniile sunt dispersate de-a lungul intregii “retele” AEGEE, iar al carei scop este sa ratifice munca pe care o facem ca organizatie, munca celor ce o administreaza in mod direct (Comite Directeur aka CD), locul in care schimbam ceea ce nu ne place si unde sugeram aplicarea unor idei noi pe viitor.

Fara Agora ar fi fost imposibil pentru AEGEE sa dezvolte orice fel de initiative, asa ca e foarte important sa fii membru activ si sa iti reprezinti antena cu mandrie!

Asteptari? Da! Am asteptari! Ma astept sa fie uimitor! Astept sa intalnesc cei mai interesanti oameni, din toate colturile Europei, sa invat mai multe, sa lucram impreuna pentru binele organizatiei si, de ce nu, se ne distram la maxim!

Revin peste o saptamana cu o detaliere a structurii Agora si, bineinteles, impresii la cald!

Pana atunci, see you somewhere in Europe!

Andra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s