Biciclete pentru Ploiesti

O problemă majoră în societatea actuală o reprezintă gradul ridicat al poluării provenind de la noxele emanate de către numărul mare de autoturisme.
            Municipiul Ploieşti este unul dintre oraşele afectate de acest tip de poluare, dar nu numai: acesta fiind şi un oraş industrial, gradul de poluare este unul foarte ridicat (de exemplu: s-a înregistrat o creştere de şase ori mai mare a mediei normale a benzenului), acest lucru făcând ca aerul să fie irespirabil.
           Principalul obiectiv îl reprezintă reducerea poluării din oraş provenit de la noxele emise de către numărul mare de autoturisme cât şi a reducerii ambuteiajelor.
Un alt obiectiv al proiectului este acela al promovării unui stil de viaţă sănătos, proiectul fiind dedicat tuturor categoriilor de vârstă ( s-a dovedit ştiintific că mersul pe bicicletă îmbunătăţeşte capacităţile intelectuale, reduce riscul de osteoporoză, previne varicele, scade riscul de apariţie a astmului).
            Zonele în care propunem să se desfăşoare proiectul şi care sunt dotate cu piste speciale pentru biciclete sunt: Parcul de la Sala Sporturilor Olimpia şi Bulevardul Bucureşti.
            Ne dorim ca prin acest proiect utilizarea bicicletelor ca o formă de deplasare alternativă să se  vada  diminuarea traficului auto cât şi în cadrul mijloacelor de transport în comun, acestea fiind mai puţin aglomerate în orele de vârf.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s