Debutul Asociatiei Studentilor Europeni AEGEE Ploiesti

Vrei sa afli de unde a plecat AEGEE Ploiesti? Afla ce spune unul dintre fondatorii asociatiei, primul si fostul Presedinte, Catalin Nistor. Afla povestea:

1. Spune-ne te rog cateva cuvinte despre tine.

Cata: Numele meu este Nistor Catalin, sunt fost Presedinte al AEGEE-Ploiesti dar in acelasi timp fost student al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Petrol-Gaze. Am studiat Statistica si Informatica Economica iar in prezent lucrez in cadrul acestui domeniu impreuna cu o serie de colaboratori din intreaga lume.

2. De ce AEGEE? Cum ti-a venit aceasta idee?

Cata: Am dorit sa particip la activitati ce implica multiculturalism, am fost interest in special de calatorii, de a experimenta caracteristicile celorlalte culturi si de a promova valorile pozitive ale acelor culturi in randul tinerilor. In mare parte m-am documentat de pe internet si am gasit ca in Europa exista o asemenea asociatie care se plia pe dorintele si aspiratiile mele de atunci.

3. A fost ceva inainte de AEGEE in activitatea ta de voluntariat?

Cata: Am fost membru in cadrul unei alte asociatii studentesti timp de aproximativ un an, unde am organizat si am participat la diverse proiecte.

4. Spune-mi despre experienta ta impreuna cu ceilalti membri fondatori ai acestui ONG.

Cata: Experienta a fost nesperat de pozitiva avand in vedere ca am plecat la drum necunoscand foarte multe lucruri despre cum ar trebui sa se desfasoare o asemenea activitate. In final am reusit sa infiintam aceasta asociatie de care suntem cu totii mandri ca exista si activeaza in prezent.

5. In momentul prezent ce inseamna pentru tine AEGEE?

Cata: Este atat o realizare profesionala cat si personala, un vis devenit realitate. Inseamna in acelasi timp si o experienta ce continua. Sunt foarte bucuros atat cat timpul imi mai permite sa mai fac prezentari pe anumite teme sau sa particip la activitati alaturi de oameni la fel de tineri ca mine si la fel de ambitiosi.

6. Ce activitati ai desfasurat efectiv pana acum in AEGEE?

Cata: Pe langa faptul ca din functia de Presedinte am indeplinit atributii administrative si de coordonare, am incercat pe cat posibil sa inspir si sa implic membri in diversele activitati ale asociatiei. Am avut sansa ca personal sa coordonez si un proiect desfasurat pe doua zile destinat studentilor dornici sa afle cum este sa te angajezi sau sa infiintezi si sa administrezi o societate comerciala in strainatate.

7. Cum te-ai simtit in momentul in care ai inmanat stafeta celui de-al doilea presedinte, Miriam Bujanovschi?

Cata: Am fost bucuros si increzator ca va desfasura activitati de cel putin doua ori mai intense si mai pline de continut decat in mandatul meu.

8. Au existat momente provocatoare? Cum le-ai depasit?

Cata: Au existat momente in care am fost demotivat datorita unor evenimente neprevazute ce tin de administratia romaneasca dar si de evenimente declansate de anumite conflicte. In asemenea momente am decis sa analizez situatiile cu mult calm dar si sinceritate si sa caut solutii. In anumite cazuri solutiile au venit de la sine iar problemele s-au rezolvat cu o eleganta neasteptata.

9. Descrie te rog AEGEE intr-un singur cuvant.

Cata: Un cuvant este prea putin, incerc in doua. Experienta pozitiva.

10. La final, te rog sa ne dai cateva sugestii pentru viitorii membri ai acestui ONG.

Cata: Sa incerce sa obtina cat mai multa experienta, sa fie cat mai activi dar sa se si bucure de faptul ca sunt intr-un cadru care le permite sa faca lucruri constructive de impact dar unde se si pot distra. In situatii neasteptate sa nu se demotiveze si sa incerce sa initieze ei actiuni care aduc un plus de valoare.

In lume exista multi tineri care nu se bucura de acest privilegiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s